Op safari op Voorne-Putten

Land Rover Event

Jan Fähmel van Studio Jan Fähmel en Hansje Brouwer van Badhotel Rockanje & Brasserie Lodgers hielden op 9 juni een bijzonder relatie-event. Onder de noemer ‘Op pad met Ad’ nodigden zij hun relaties uit voor een ‘safari’ op Voorne-Putten.

Ad van ‘Op pad met Ad’ is Ad van den Berge. Hij weet alles van de natuur bij Rockanje en Oostvoorne en is onder meer actief in de lokale zeehondenopvang. Voor het gezelschap dat met hem op pad ging, stonden vijf Land Rovers klaar. Daarmee reden zij van Badhotel Rockanje naar het voormalige autostrand van Oostvoorne. Jan Fähmel en Hansje Brouwer kregen het voor elkaar een vergunning te bemachtigen om het strand op te rijden. Die wordt slechts bij hoge uitzondering afgegeven. Dat maakte het voor alle aanwezigen een unieke ervaring. Onderweg werd een aantal keer gestopt en vertelden Ad en medenatuurkenner Piet Mout allerlei wetenswaardigheden over dit gebied.

Zeehondenkolonie
Op het strand, vlakbij twee inmiddels door de zee verzwolgen bunkers uit WOII, stopte het konvooi voor een door het Badhotel verzorgde lunch. Die werd gereserveerd vanaf de achterklep van een van de Land Rovers. Door de uitbundig schijnende zon was het goed toeven op het strand. Het gezelschap genoot daar van de hapjes en drankjes en de prachtige natuur. Piet Mout had een telescoop meegenomen waarmee iedereen zonnende zeehonden op een zandplaat kon spotten. Voor de meesten was het letterlijk een eyeopener dat voor de kust van Voorne-Putten een zeehondenkolonie van liefst 300 exemplaren huist.

Barbecue
De ervaren Land Rover-chauffeurs trotseerden vervolgens opnieuw het mulle zand en brachten de genodigden terug naar Badhotel Rockanje. Daar stond op het zonnige terras een barbecue voor de deelnemers klaar, met zorg en smaak samengesteld door de chef van het Badhotel. Tijdens het eten werd er gezellig nagepraat over de belevenissen van die middag en was er volop gelegenheid elkaar beter te leren kennen.

Schitterende middag
Jan Fähmel en Hansje Brouwer kijken terug op een meer dan geslaagd relatie-event. ‘De genodigden waren heel enthousiast’, aldus Jan Fähmel. ‘Door het leuke gezelschap, het mooie weer, de verhalen van Ad en Piet en de inzet van de Land Rover-rijders was het een schitterende middag.’ Hansje Brouwer: ‘Afgaand op de reacties zijn we erin geslaagd te laten zien hoe mooi de omgeving van Rockanje is. Veel van de genodigden wonen hier niet al te ver vandaan en wisten niet dat hier zoveel prachtige natuur is. Fijn om dat op deze manier met anderen te kunnen delen.’

Categorieën Archief